Dzīve un nāve - vienas monētas divas puses

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šķiet, ir tikai normāli, ja atzīstam, ka dodam priekšroku dzīvei un baidāmies no nāves. Mums nenāk ne prātā, ka līdz ar to starp abām radām nepārvaramu aizu. Paradoksāli, bet, cenšoties izvairīties no nāves, mēs vairāmies arī no dzīves. Bailes no nāves mums neļauj pilnvērtīgi dzīvot. Lieliski, ja kāds skolotājs mums piedāvā mācību, kas ir gatava un spējīga mainīt mūsu priekšstatu par dzīves un nāves vietām un attiecībām. Šāds skolotājs ir Sadhguru, kura grāmatu «Dzīve un nāve vienā elpas vilcienā» izdevis apgāds «Lietusdārzs».

Sadhguru ir indiešu jogs, mistiķis un gaišreģis. Viņš ne vien sarakstījis vairākus desmitus grāmatu, kas tulkotas daudzās valodās un lasītāju novērtētas visā pasaulē, bet arī dibinājis Iša fondu, bezpeļņas organizāciju, kas vada jogas un garīguma programmas gandrīz divdesmit valstīs. Sadhguru arī aktīvi iesaistījies dažādās sociālajās un kopienas attīstības kustībās, tādēļ viņš jau gadiem sniedz konsultācijas ANO Ekonomikas un sociālo lietu padomei par tādiem jautājumiem kā kopienas attīstība, garīgums, personīgā izaugsme, ekoloģija, veselība un dzīves kvalitāte.

Sadhguru rīkotajās jogas un garīguma programmās piedalījušies simtiem tūkstoši cilvēku. Viņš ne vien saņēmis vairākus nozīmīgus apbalvojumus par darbību garīguma nostiprināšanā, bet arī atzīts par vienu no pasaulē ietekmīgākajiem un tajā pašā laikā neparastākajiem mūsdienu mistiķiem.

Sadhguru mācību īsi var raksturot tā: dzīve un nāve ir vienas monētas divas puses.

Pieņemot abas, spējam nokratīt pašu radīto ciešanu važas un kļūt brīvi.

«Dzīve un nāve vienā elpas vilcienā»
«Dzīve un nāve vienā elpas vilcienā» Foto: publicitātes

Grāmatā «Dzīve un nāve vienā elpas vilcienā» Sadhguru aicina uz patiesu nāves izprašanu un pieņemšanu. Šādi viņš palīdz arī pašā dzīves ceļā, jo, baidoties no galamērķa, miljoniem cilvēku visā pasaulē aizmirsuši vai pat nekad nav mācējuši vienkārši dzīvot.

Autors atklāj dažādus dzīves un nāves aspektus, sākot ar ikdienas dzīves situācijām, tai skaitā mīlestību, attiecībām, ciešanām un daudz ko citu. Pārvarot ierobežoto personību, vērtību un uzskatu barjeras, viņš parāda ceļu uz bezgalīgu vienotību.

Sadhguru vēsta, cik svarīgi ir meklēt palīdzību, un viņš to piedāvā. Viņš sniedz praktiskus un dziļi garīgus padomus par to, kā pārvarēt ķermeņa, prāta un emociju mestos izaicinājumus mierpilnas un jēgpilnas dzīves aizvadīšanai.

Grāmata sniegs garīgu atbalstu jebkuram cilvēkam jebkurā dzīves brīdī un situācijā. Īpaši laimēsies tiem, kuriem tā gadīsies pa rokai kādā krīzes brīdī.

No angļu valodas tulkojusi Velga Vīgante.

www.lietusdarzs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu