Dzīve pēc vardarbības

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā izcilā mūsdienu amerikāņu rakstnieka un bērnu tiesību aizstāvja Deiva Pelzera autobiogrāfisko romānu „Vīrietis, vārdā Deivs” par to, kā jaunietis, kurš bērnībā piedzīvojis fizisku un emocionālu vardarbību, ar lielu neatlaidību pārvar visas grūtības, īsteno savus sapņus un kļūst par pašapzinīgu vīrieti, lielisku tēvu un mīlošu vīru.

Latvijas lasītāji Deiva Pelzera dzīvesstāstu soli pa solim iepazina grāmatās „Bērns, kuru nesauca vārdā” un „Zēns, kas izdzīvoja”. Autors apbrīnojami bezkaislīgā stilā, bez mazākās jūtināšanās ļauj mums ieskatīties savas bērnības šausminošajos notikumos, izdzīvot to, ko pats bērnībā pieredzējis, – nežēlīgu vardarbību.

D. Pelzera grāmatas ir kļuvušas par bestselleriem, jo tās iedvesmo un ir dzīvs pierādījums tam, ka, pārvarot bailes, izcīnot smagas dvēseles cīņas un neglabājot ļaunumu sirdī, ir iespējams pārraut burvju loku un neļaut vardarbībai turpināties nākamajās paaudzēs.

D. Pelzers kopš bērnības ir bijis spiests rūpēties par sevi. Ar saviem spēkiem viņš ir ieguvis izglītību un veidojis karjeru. Viņš ir pabeidzis gaisa desantnieku skolu, piedalījies operācijās „Taisnīgā tiesa”, „Tuksneša vairogs” un „Tuksneša vētra”, saņēmis daudzas ASV atzinības balvas un 1996. gada Olimpiskajās spēlēs nesis olimpisko lāpu. Būdams cilvēks ar jūtīgu un atsaucīgu dvēseli, D. Pelzers ir aktīvi darbojies ļoti dažādās atbalsta programmās, lai atvieglotu bērnu dzīvi un vērstos pret varmācību. Grāmatu „Vīrietis, vārdā Deivs” (352 lpp.) no angļu valodas tulkojusi Maruta Baiba Dzērve.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu