Airisa Mērdoka "Jaukais un labais"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā pasaulē populārās angļu rakstnieces Airisas Mērdokas romānu ”Jaukais un labais”, kas ir literāri augstvērtīga literatūra. Latvijas lasītājiem jau labi pazīstami daudzi viņas darbi, to vidū arī romāns „Vienradzis”.

Romāna „Jaukais un labais” sižeta centrā ir laimīgs laulātais pāris Kaita un Oktaviāns un viņu dažāda vecuma draugi. Grāmata vēsta par mīlestību tās daudzajās izpausmēs. Sižets, kas ietver arī slepkavību un maģiju, caur spriedzi un baisiem brīžiem aizved lasītāju līdz gaišam noslēgumam. Par īstu meistardarbu romānu vērš visaptverošais dzīvesprieks un tā atklāsme grāmatas varoņu uzvedībā un rīcības motīvos.

Airisa Mērdoka ir sarakstījusi 26 romānus, vairākus dzejoļu krājumus, lugas un filozofiskus sacerējumus. Par literāro darbību rakstniece saņēmusi augstus apbalvojumus. 1978. gadā par romānu "The Sea, the Sea" autorei piešķīra prestižo Bukera prēmiju.

Grāmata „Jaukais un labais” izdota ar Eiropas Kopienas programmas „Kultūra 2000” finansiālu atbalstu.

Romānu no angļu valodas tulkojusi Zane Rozenberga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu