«Prometejs» piedāvā fantāzijas meistara Leva Grosmana «Burvju karali»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība «Prometejs» izdevusi mūsdienu fantāzijas meistara Leva Grosmana (Lev Grossman, 1969) visā pasaulē plašu atzinību guvušās «Burvju» triloģijas otro grāmatu «Burvju karalis» («The Magician King»).

Triloģijas pirmajā grāmatā «Burvji» Levs Grosmans apgāza fantāzijas žanra kanonus, iztēlojoties maģiju mūsu pašu pasaulē untumainu un nebūt ne ideālu cilvēku rokās, kurus nevada daudziem romānu varoņiem pierasti skaidrā izpratne par labo un ļauno. «Burvju karalī» šie jaunie burvji tiek nosūtīti episkā piedzīvojumā pie maģijas tumšajām saknēm, kur viņi sev atklāj negaidītu varonības paradoksu. Šajā grāmatā lasītāji iepazīs arī spēcīgo Džūlijas tēlu, kuras dusmu plosītā ģenialitāte ir vienlaikus fascinējoša un šausminoša. Viņas niknuma un Kventina ilgu pretstatījums rada psiholoģiski daudzslāņainu un lasītājam pietuvinātu romānu. Brīnišķīgais, oriģinālais un smeldzīgi patiesais «Burvju karalis» vēlreiz apliecina, ka Grosmans ir K. S. Lūisa mūsdienu mantinieks un literārās fantāzijas priekšstāvis.

Foto: publicitātes

Lasītāji, kuriem jau ticis «Burvju» lasīšanas prieks, nevilcināsies iepazīt «Burvju karali». Tos, kuri vēl nav paguvuši, mudinām izlasīt abas grāmatas: Grosmana romāni ir lieliski, gudri un aizraujoši fantāzijas darbi pieaugušajiem. (The Miami Herald)

Pēdējā laikā fantāzijas žanrs ir atgriezies modē, taču diez vai kāds bija gatavs «Burvju» smalkajai ironijai par sevis paša spēles noteikumiem. «Burvji» uzlika krietni augstu latiņu, un lielākais jautājums bija, vai arī «Burvju karalis» spēs to pārlēkt. Tiesa, tīri Leva Grosmana garā, otrā daļa ņēma un tās vietā pārlēca citu latiņu. «Burvju karalis» ir žanra saldais ēdiens, kuru negribas nolikt nost. – Līga Sproģe, vilkamidzenis.wordpress.com

www.prometejs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu