Miris igauņu rakstnieks Enns Vetemā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Igaunijā otrdien 80 gadu vecumā miris rakstnieks, tulkotājs, scenārists un komponists Enns Vetemā, vēsta Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

Vetemā dzimis 1936. gada 20. jūnijā Tallinā, mācījies Tallinas 22.vidusskolā, 1959. gadā absolvējis Tallinas Tehnisko universitāti inženiera-ķīmiķa specialitātē, bet 1965. gadā pabeidzis Tallinas Konservatoriju.

1959.-1960. gadā Vetemā bija inženieris Tallinas papīrfabrikā, 1963.-1965. gadā strādāja žurnālā «Küsimused ja Vastused», pēc tam četrus gadus bija Igaunijas televīzijas ETV galvenais redaktors, kā arī literāri mākslinieciskās redakcijas vadītājs. 1969.-1976.gadā viņš bija dzejas konsultants Rakstnieku savienībā, kā arī ir vadījis izdevniecību «Kupar» un sadarbojies ar izdevniecībām kā neatkarīgais literāts.

Enns Vetemā rakstīja dzeju, stāstus, romānus, lugas, filmu scenārijus, muzikālus tekstus un publicistiku. Kopš 1966.gada viņš bija Igaunijas Rakstnieku savienības biedrs, bet kopš 1994. gada - Igaunijas Komponistu savienības biedrs.

Vairāki viņa darbi izdoti arī latviski, piemēram, īsromānu krājums «Mazo romānu grāmata» un romāns «Kristīgi ļaudis». Teātros ir bijušas iestudētas viņa lugas «Rožu dārzs», «Monuments» un «Vakariņas pieciem».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu