Konkursā «Zelta ābele 2016» gada mākslinieka balvu ieguvusi Ineta Berkmane

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Grāmatu mākslas konkursā «Zelta ābele 2016» gada mākslinieka titulu ieguvusi Ineta Berkmane, bet balvu par mūža ieguldījumu grāmatniecībā saņēma Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, informē Latvijas Grāmatizdevēju asociācija izpilddirektore Dace Pugača.

Par labāko dzejas grāmatu atzīta Valda Grēviņa «Veca cilvēka dziesmas», bet labākās prozas grāmatas tituls ticis Niko Kazanktzaki «Kristus pēdējais kārdinājums».

Kategorijā «Dokumentālie izdevumi» par labāko atzīta Džona Haidena «Pauls Šīmanis. Minoritāšu aizstāvis».

Par labāko grāmatu bērniem atzīta Māra Runguļa «Pastaiga mirušo pilsētā».

Savukārt kategorijā «Zinātniskā literatūra» par labāko atzīta Daiņa Bruģa «Cēsu Jaunā pils», bet «Mācību literatūras» kategorijā laurus plūkusi Silvija Grosa ar grāmatu «Brīvmūrniecība. Zīmes un Rīgas arhitektūra».

Balvu kategorijā «Uzziņu literatūra» saņēma Viļa Indes «The Glass Mountain».

Starp mākslas izdevumiem par labāko atzīta Kaspara Eihmaņa «FORMOSA. Skaistā sala», starp foto albumiem par labāko atzīts Aleksandra Gronska un Ksenijas Babuškinas «Shema».

Grāmatu mākslas konkursā «Zelta ābele 2016» netiek vērtēts grāmatu saturs, bet tikai to mākslinieciskais un poligrāfiskais noformējums.

Balva «Grāmatizdevēju Draugs», kas tiek piešķirta mediju pārstāvim par labu darbu grāmatu un lasīšanas popularizēšanā, saņēma žurnāls «Ir».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu