Nikola Mounsa "Apmaldījies tulkojumā" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgādā Kontinents izdots romāns – kultūrvēsturisks šedevrs, Nikolas Mounsas "Apmaldījies tulkojumā". Četrām Oskara balvām nominētā Sofijas Kopolas filma "Lost in Translation" nes vien pilnasinīgās grāmatas atblāzmu.

"Tā kā pasaules iekšējā seja parādās dziļi mūsu cilvēciskajā apziņā un tur atstarojas pati sevī, varētu likties, ka mums atliek vienīgi paskatīties uz sevi, lai izprastu dinamiskās attiecības, kas pastāv starp lietu atrašanos iekšā un ārā kādā noteiktā Visuma punktā. Patiesībā to izdarīt ir viens no grūtākajiem uzdevumiem." Tēvs Pjērs Teilārs de Šardēns, paleontologs Neatvairāmais, pilnīgi neaizmirstamais romāns ir kultūrvēsturisks šedevrs un ilgi gaidīts notikums arī Latvijas lasītājiem. 1999. gadā izdotā grāmata tā arī palikusi nepārspēta, lai arī 2003. gadā pēc tā paša nosaukuma veidotā Sofijas Kopolas filma nominēta četrām Oskara balvām.

Kāds amerikānis Ķīnas plašumos cer atrast cilvēces zudušo posmu – miljoniem gadus seno Pekinas cilvēku. Pētījumam viņš nolīdzis tulkotāju – savādi valdzinošu jaunu sievieti – Elisu Menegenu, kas jau sen atstājusi savas mājas Amerikā, lai pilnībā dzīvotu teju vai īstas ķīnietes dzīvi; tomēr Ķīnas bezgalīgais dziļums viņu, kaut apbūris, pilnībā nepieņem...

Netverami erotiskā dialogā iedzīvināta Elisas neizsakāmi trauslā mīlestība pret ķīniešu intelektuāli, kurš viņu reizē mīl un atraida. Garajā ceļojumā pāri mainīgajai un neizprotamajai Ķīnai viņi abi meklē katrs savu patību kultūrā, mīlestībā – veikdami bezgalīgu ceļu, kam nav sākuma un beigu.

Daudzos līmeņos vienā stāstā par identitāti apvienota arheoloģiskā vēsture, garīgā filozofija un kultūras dislokācija." - Publishers Weekly

No angļu valodas tulkojusi Dina Kārkliņa Vāka dizaina autors Dairis Hofmanis

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu