Hokans Nesers "...un Pikadilī skvērs neatrodas Kumlā"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā mūsdienu zviedru kriminālliteratūras autora Hokana Nesera psiholoģisko trilleri „...un Pikadilī skvērs neatrodas Kumlā”, kas saista lasītāju ar katru lappusi, līdz viņš vai viņa ar skumjām spiesti atzīt, ka grāmata ir galā un vairāk lappušu tajā nav.

Ir 1967. gada vasara. Mauricam ir 17 gadu, un viņš ilgojas doties plašajā pasaulē. Uz Londonu, Parīzi, Sanfrancisko... Dilans, Džoiss, grupa Sgt Pepper. Tā ir mīlestības vasara, bet ne tikai. Mazajā pilsētiņā Nerkes līdzenumā, Pasaules centrā, notiek izšķirošas un mīklainas lietas. Pēc šīs vasaras Maurics vairs nav tas pats cilvēks, kas bijis.

Zviedru rakstnieks Hokans Nesers dzimis un audzis Kumlā un līdz brīdim, kad pievērsās rakstniecībai, bija skolotājs Upsalā.

Viņa darbi ir tulkoti vairākās valodās un daudzi no tiem ir ekranizēti. Romānu „...un Pikadilī skvērs neatrodas Kumlā” (270 lpp.) no zviedru valodas tulkojusi Sandra Strole.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu