Atkārtoti izdots romantiskākais 90. gadu romāns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tikko no jauna izdots Daces Priedes romāns «Saule špagas asmenī», grāmata, kura pirmizdevumu piedzīvoja 1994. gadā, iegūstot godalgu žurnāla «Karogs» un uzņēmēja Raimonda Gerkena rīkotajā romānu konkursā. Lasītas un pārlasītas, šīs grāmatas bija kļuvušas par bibliogrāfisku retumu un pēc daudziem lasītāju lūgumiem abi romāna sējumi devušies pie lasītājiem jaunā noformējumā. Izdod Apgāds Zvaigzne ABC.

Rakstniece, režisore, teoloģe Dace Priede ir autore, kuras grāmatām latviešu literatūrā ir īpašs liktenis. Viņas romāni «Saule špagas asmenī», «Kamenes uz stīgām», «Mēnesstars pār jūru» (kam sekoja turpinājums «Mēnesstars pār ezeru» un nesen – triloģijas noslēgums «Mēnesstars debesīs»), «Zirnekļa tīkls smilgās» un citi – kopā trīspadsmit izdoti darbi – lasītāju valdzina ne tikai ar sižetu, tēliem un iztēles bagātību, bet galvenokārt ar aizrautību un kaislīgumu, ar kādu tie rakstīti, – un tāpat tiek arī lasīti. Dace Priede katrā savā grāmatā, šķiet, iegulda sirdi un dvēseli, tāpēc viņas darbos detalizēts reālisms savijas ar dziļu, pat smeldzīgu emociju gammu, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu. Lasītāju mīlestības un daudzo pieprasījumu dēļ Apgāds Zvaigzne ABC atkārtoti laidis klajā rakstnieces pirmo darbu, kas iemantoja atzinību 1994. gada žurnāla «Karogs» un uzņēmēja R. Gerkena rīkotajā romānu konkursā un kopš izdošanas bija kļuvis par bibliogrāfisku retumu, – «Saule špagas asmenī». Tāpat kā pirmais, arī jaunais izdevums klajā laists divās grāmatās.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Daces Priedes romāns «Saule špagas asmenī» vienlaikus ir saistoša, viegli atpazīstamām detaļām bagāta liecība par dzīvi Latvijā nepavisam ne tik senā pagātnē un uzvarošs aizrautīgas iztēles manifests, kuru ar prieku lasīs visu paaudžu un abu dzimumu lasītāji.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu