Čehijā prezentē pēc Skalbes pasakas motīviem veidotu grāmatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Čehijas pilsētas Liberecas bibliotēkā tika prezentēta pēc latviešu rakstnieka Kārļa Skalbes pasakas "Mūžīgais students un viņa pasaka" motīviem veidota grāmata, informēja Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Darba autors ir Jirži Vidra, un grāmata ir viņa diplomdarbs, absolvējot Prāgas Augstākās grafikas skolas grāmatu grafikas nodaļu. Grāmata ir veidota kā komikss, attēli tajā tapuši linu griezuma tehnikā, un to 500 eksemplāru metienā izdevusi izdevniecība ''''BOR'''' Liberecas pilsētā.

Grāmatu papildina arī mūžīgā studenta kāršu komplekts, izpildīts līdzīgā tehnikā, un multimediāls disks, kurā komiksu var noskatīties animācijas veidā čellistu dueta ''''Irena&Vojtech Havlovi'''' komponētas un izpildītas noskaņu mūzikas pavadībā. Savu diplomdarbu mākslinieks demonstrēja Latvijas neatkarības gadadienai veltītās pieņemšanas laikā Latvijas vēstniecībā šā gada 17.novembrī.

K.Skalbes daiļradi J.Vidra iepazina jau bērnībā, lasot 1983.gadā Čehijā izdoto Skalbes pasaku grāmatu "Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties" baltu valodu pētnieka profesora Radegasta Paroleka tulkojumā.

Grāmatas prezentācijas pasākumu Liberecā apmeklēja arī Latvijas vēstniece Argita Daudze.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu