Tulkotājai Līvijai Vītolai pasniedz latviešu un igauņu Valodu balvu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Tallinā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) kopā ar Igaunijas ārlietu ministru Svenu Mikseru pasniedza Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju «Valodu balvu» tulkotājai Līvijai Vītolai, informēja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

Tulkotāja balvai tika nominēta par Astrīdas Ivaskas dzejas krājuma «Jūras acis» un Valentīna Jākobsona stāstu krājuma «Brokastis pusnaktī» tulkojumu. Abi darbi liecina par tulkotājas izcilo prasmi latviešu literātu darbu noskaņas atveidot igauņu valodā, norāda ĀM.

«Šī Valodu balva ir labs veids, kā popularizēt ne tikai latviešu un igauņu valodu, bet arī praktisks ieguldījums abu valstu kultūras sadarbības stiprināšanā,» balvas pasniegšanas ceremonijā sacīja Rinkēvičs.

Valodu balvas mērķis ir popularizēt latviešu un igauņu valodas apguvi, lietošanu un popularizēt abu valstu literatūru. Balva šogad tika pasniegta astoto reizi. Saskaņā ar Valodu balvas konkursa nolikumu balvas pasniegšanu katru gadu pārmaiņus rīko Latvija un Igaunija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu