Gadsimtu pēc sarakstīšanas izdots līdz šim nepublicēts Tolkīna darbs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Gadsimtu pēc sarakstīšanas ceturtdien klajā nācis līdz šim nepublicēts «Gredzenu pavēlnieka» autora Dž.R.R.Tolkīna romāns, pavēstīja izdevēji. Romānu «Beren and Luthien» («Bērens un Lutiena») rediģējis Tolkīna dēls Kristofers, un tajā darbojas divi varoņi - vīrietis un elfa, kas aizgūti no Tolkīna izdomātās Viduszemes pasaules.

Romāns sarakstīts pēc tam, kad autors 1916.gadā atgriezies no Francijas, un grāmata bijusi kā «eksorcisms» pēc Pirmā pasaules kara kaujas laukos pieredzētajām šausmām, intervijā raidorganizācijai BBC skaidroja Tolkīna pētnieks Džons Gārts.

Bērena un Lutienas mīlas stāsts ir stāsts par mirstīga vīrieša un nemirstīgas elfas mīlestību. Apprecoties ar parastu cilvēku, Lutiena mīlestības vārdā atsakās no nemirstības.

Jaunā grāmata tiek raksturota kā ļoti personīgs stāsts. Tajā iekļautas episkā «Silmariliona» vēstījuma versijas.

Grāmatu ilustrējis Alans Lī, kurš par savu darbu pie «Gredzenu pavēlnieka» kino triloģijas saņēmis ASV Kinoakadēmijas balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu