Par slepkavībām 90. gados aizturēts Ķīnas kriminālromānu autors

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com

Ķīnas kriminālromānu autors Liu Junbjao ir aizturēts saistībā ar četru cilvēku slepkavību, kas izdarīta 1995. gadā, sestdien paziņoja policija. Policija Džedzjanas provincē valsts austrumos 22 gadus bija mēģinājusi atklāt slepkavību, kurā četri cilvēki tika nogalināti viesnīcā.

Policija pievērsās daudziem iespējamiem aizdomās turamajiem un nozieguma pavedieniem, līdz šomēnes saprata, ka atbilde var būt acu priekšā vietējā grāmatnīcā.

53 gadus vecais rakstnieks Liu pagājušonedēļ tika aizturēts savā mājoklī Aņhujas provincē kopā ar kādu laucinieku, kura uzvārds ir Vans, teikts policijas paziņojumā.

Abi aizturētie ir apsūdzēti un atzinušies slepkavībās.

«Es visu laiku esmu jūs šeit gaidījis,» Liu pateica policistiem, kad tie viņu saslēdza rokudzelžos.

Liu, kurš bija komunistu partijas vadītās Ķīnas Rakstnieku asociācijas biedrs, sadarbojās ar vienu no Ķīnas lielākajām izdevniecībām. Viens viņa romāns tika ekranizēts kā televīzijas seriāls.

Sava romāna «Vainīgais noslēpums» priekšvārdā Liu atklāja, ka viņš strādā pie romāna turpinājuma, kurā kāds rakstnieks izdara vairākas slepkavības, bet netiek pieķerts. Plānotais šīs grāmatas nosaukums bija «Skaistais rakstnieks, kurš nogalināja».

Policija pastāstīja, ka 1995. gada 29. novembra vakarā divi vīrieši piereģistrējušies viesnīcā Hudžou pilsētā ar nodomu veikt laupīšanu. Noziedznieki nosita precētu pāri, kam piederēja šī viesnīca, kā arī viņu mazdēlu un kādu viesi.

Tā kā varas iestādēm tolaik trūka progresīvas tiesu medicīnas tehnoloģijas, viņi varēja izmantot tikai viesnīcas personāla pamanīto faktu, ka abi noziedznieki runājuši ar Aņhujas akcentu.

Šomēnes policija nonāca uz Liu un Vana pēdām, pateicoties DNS testu rezultātiem, kuri norādīja uz viņiem.

Liu aizturēšanas laikā viņš bija studentu laikraksta redaktors un lasīja literatūras kursu. Studenti atcerējās, ka viņš bijis ļoti nopietns un nekad nav stāstījis par savu personīgo dzīvi.

Viens no policistiem, kas aizturēja Liu, pastāstīja, ka rakstnieks viņam nodevis savai sievai adresētu vēstuli.

«Es esmu gaidījis šo dienu pēdējos 20 gadus,» teikts šajā vēstulē. «Šodien beidzot pienāca noslēgums. Es beidzot varu būt brīvs no garīgajām mokām, kuras tik ilgi biju cietis.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu