Jauns piedzīvojumu romāns bērniem - «Kapteiņa pērtiķis»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tikko «Apgāda Zvaigzne ABC» izdotā zviedru rakstnieka un mākslinieka Jākoba Vegēliusa (Jakob Wegelius) grāmata «Kapteiņa pērtiķis» («Mördarens apa») ir piedzīvojumu romāns, kura darbība risinās gan jūrās, gan uz sauszemes. Paša autora ilustrēts, romāns ir izcila lasāmviela gan bērniem, gan arī pieaugušajiem, atgādinot labākos bērnībā lasītos piedzīvojumu klasikas darbus.

Grāmata sākas ar ilustrācijām, kurās attēloti visi galvenie varoņi un arī kartes ar kuģu maršrutiem, burti izraudzīti mazliet lielāki, piemēroti jaunajiem lasītājiem, un, pats svarīgākais, romāna biezums ir mānīgs – jo visa iepriekš minētā dēļ lasīšana ir viegla un patīkama, un lasītājs būs priecīgi pārsteigts, apjomīgo izdevumu izlasot dažās dienās.

Foto: publicitātes

Tie sākas ar nejaušību: Šefs un Sallija pieņem izdevīgu darba piedāvājumu, par kuru apsolīta ļoti liela nauda, – abiem ar savu kuģi jāpārved kāda neliela krava. Diemžēl atklājas, ka pasūtītāji ir noziedznieki, kuģis avarē un Šefs tiek nepatiesi apsūdzēts slepkavībā...

Tagad Sallijai Džounsai ir ne tikai jāizdzīvo vienai, bet arī jāattaisno Šefa godīgais vārds, kamēr ļaundari cīnās pretī un ir gatavi uz visu, lai netiktu atklāti viņu noslēpumi. Sākas piedzīvojumi, kuros liela loma ir Sallijas īpašajiem talantiem un spējai atrast draugus un saskatīt labo visdrūmākajos dzīves brīžos. Sallija meklē un atrod veidus, kā palīdzēt Šefam, iegūst jaunus draugus, apceļo pasauli, iemācās vadīt ne vien kuģi, bet arī lidmašīnu un pat saņem īpašu dāvanu – kāda Indijas maharadžas dārgakmeņiem rotāto turbānu. Kopā ar Salliju un viņas draugiem iespējams iepazīt gan pašas cildenākās, gan zemiskākās cilvēku īpašības, ceļot pāri jūrām un okeāniem, drosmīgi un iedvesmojoši cīnīties pret lielām un mazām nejaucībām – un uzvarēt. Sirsnīgs un gaišs romāns.

Jākobs Vegēliuss ir slavens zviedru rakstnieks un bērnu grāmatu ilustrators. Par romānu «Kapteiņa pērtiķis» viņam piešķirta Augusta balva par labāko bērnu grāmatu un Ziemeļvalstu Ministru padomes bērnu un jauniešu literatūras balva.

Pieejama arī e-grāmata.

www.zvaigzne.lv

No zviedru valodas tulkojusi Rute Lediņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu