Apgādā «Jumava» iznākusi krāšņa grāmata «Rīgas dekoratīvais jūgendstils»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Jumava» izdevis krāšņu albumu par Rīgas arhitektūras pērlēm «Rīgas dekoratīvais jūgendstils» divās valodās – latviešu un krievu. Grāmata veltīta Mihailam Eizenšteinam 150. dzimšanas dienā.

Grāmatas autore Margarita Kabakči ir Sanktpēterburgas Valsts universitātes pētniece, mākslas vēsturniece. Izdevums «Rīgas dekoratīvais jūgendstils» veltīts jūgendstila tapšanai un attīstībai Rīgas arhitektūrā. Šis stils nebija ilgmūžīgs, bet tas mainīja pilsētas vaibstus, izrotājot to ar izcilām ēkām, kuras arī šodien, pēc simts gadiem, ir Latvijas galvaspilsētas kultūras mantojums.

Foto: publicitātes

Grāmatā apskatītas ēkas, kuras būvējuši dažādi arhitekti ļoti īsā laika posmā – desmit gadu laikā. To vidū ir Jānis Alksnis, Konstantīns Pēkšēns un, protams, Mihails Eizenšteins, kura dzīve un daiļrade bija cieši saistīta ar Rīgu. Pēc viņa projektiem būvētie dzīvojamie nami ir tās neatkārtojamā veidola neatņemama sastāvdaļa. Mihaila Eizenšteina fenomens joprojām ir mīkla speciālistiem un arhitektūras cienītājiem, bet viņa ēkas atstāj neizdzēšamu iespaidu uz visiem, kuri tās skatījuši kaut reizi. Arhitektūra bija viņa aizraušanās, patiesa kaislība, un viņa talants, gluži kā spilgta zvaigzne, joprojām mirdz pie Rīgas arhitektūras debesjuma.

Grāmatu var iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu