Klajā nāk somu diplomāta Renē Nīberga autobiogrāfija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Apgāds «Jumava» laidis klajā populārā Somijas diplomāta Renē Nīberga (René Nyberg) grāmatu - autobiogrāfiju par viņa dzimtu vēstures griežos «Pēdējais vilciens uz Maskavu» (no somu valodas tulkojusi Anete Kona).

«Pazīstamais somu diplomāts un bijušais Somijas vēstnieks Maskavā un Berlīnē Renē Nībergs atklāj savas mātes dzimtas pārdzīvoto kara un miera laikos. Tas ir stāsts par dramatiskām attiecībām starp ebreju ģimenes locekļiem un lielvalstu dzirnām, kurās cilvēki tiek ierauti bez viņu pašu vēlēšanās. Holokausts un izglābšanās ― liktenis vai apziņas diktēta rīcība? Grāmata modinājusi lielu interesi Somijā un, bez šaubām, arī mūsu zemē piesaistīs daudz lasītāju, īpaši tāpēc, ka daļa traģisko notikumu risinājušies Rīgā,» tā rakstniece Anna Žīgure.

«Renē Nībergs ir Somijas diplomātijas leģenda. Bija interesanti uzzināt, ka autora ģimenes vēsture ir saistīta arī ar Latviju. Viņa grāmata ir vēl viena liecība par Latviju vienā no sarežģītākajiem vēstures posmiem. Talantīgi uzrakstīta, no vienas puses tā atklāj stāstu par Renē ģimeni, no otras autora skatījumu par notikumiem pirms un pēc Otrā pasaules kara,» saka politiķis un diplomāts Andris Piebalgs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu