Josifa Brodska literatūras un džeza izrāde «Piligrims» viesosies Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17. novembrī kinoteātrī «Splendid Palace» notiks literatūras un džeza izrāde «Piligrims», kurā tiks lasīta dzejnieka Josifa Brodska dzeja. Izrādi «Piligrims» veidojuši Sanktpēterburgas teātra «Vertumn» mākslinieki, kuri iedziļinājušies viena no izcilākajiem 20. gadsimta krievu dzejnieka Josifa Brodska dzīvē un daiļradē.

Sanktpēterburgas teātra «Vertumn» radošā komanda literatūras un džeza izrādē «Piligrims» atspoguļo J. Brodska daiļrades dažādās šķautnes, apvienojot mākslinieciskus un dokumentālus tekstus vienotā un nesaraujamā dzejnieka domas telpā. Laika atsijātie dokumenti, fragmenti no dažādām dzejnieka intervijām, viņa vēstules un uzrunas izrādē parādītas minimālisma stilā, tādā veidā atklājot galveno varoni – Dzejnieku visā viņa daudzšķautņainībā. Aktieri sev atstāj poētisko telpu, taču nenodarbojas ar tās izrotāšanu, tajā viņi cenšas nodot skatītājam to vārda enerģijas spēku, kam nav vajadzīgs nekāds papildu izskaistinājums, bet tikai iekšējā pašatdeves enerģija.

Aktieri Jeļena Bedraka un Aleksandrs Mickevičs apvieno mākslinieciskos un dokumentālos tekstus – dzeju, poēmas, fragmentus no intervijām, vēstulēm – un šādā veidā atklāj sarežģīto un daudzšķautņaino Dzejnieka tēlu, kas pasaules literatūrā radīja atsevišķu Visumu, kuru nevar aptvert, bet pie kā var daļēji pieskarties kopā ar māksliniekiem un muzikantiem.

Foto: publicitātes

Izrādē skanēs J.Brodska dažādu gadu dzejoļi «Lielā elēģija Džonam Donam», «Klusā daba», «Vanaga rudens kliedziens» un daudzi citi, poēmas «Jaunais Žils Verns» un «Gājiens», vēstule L.I.Brežņevam, fragmenti no Solomona Volkova grāmatas «Dialogi ar Josifu Brodski».

Izrādē «Piligrims» skanēs arī dzīvā mūzika, kuras pulss Jurija Bedraka (klavieres, saksofons), Filipa Meščerjakova (kontrabass), Vladimira Pavļičenko (bungas) un Romana Kvačova (taure) izpildījumā pārdzīvo visdažādākās žanru izmaiņas. Šķietami pieturoties pie džeza improvizācijas, viņi tajā pašā laikā klausītājam atklāj visu muzikālās telpas paleti – no hip-hopa un ambienta līdz regejam, no svinga un bosa novas līdz bībopam.

Aktieri un muzikanti aptuveni pusotras stundas laikā sniedz iespēju vismaz daļēji pieskarties Kosmosam ar nosaukumu Josifs Brodskis. Visu izrādi pavada oriģināla video māksla.

Biļetes uz izrādi «Piligrims», kas 17. novembrī notiks kino «Splendid Palace», iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas, sākot no 20 līdz 70 EUR.

Sanktpēterburgas teātris «Vertumn» par savu galveno mērķi izvirza tādas aktuālas, mūsdienīgas, mākslinieciskas valodas meklēšanu, kas nekopētu vakardienas šablonus, bet meklētu jaunus apvāršņus.

Izrādi «Piligrims» Rīgā organizē aģentūra «Welldone».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu