Dzejniekam Andrejam Eglītim – 105

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

19. oktobrī plkst. 19 Mazajā ģildē ar kora mūzikas koncertu «Mūžīgi mūžos lai turamies pie Baltijas jūras» 105. dzimšanas dienā tiks godināts izcilais latviešu dzejnieks Andrejs Eglītis.

«Andrejs Eglītis ir leģendāra personība, kas ilgus gadus personificējusi latviešu tautas patriotismu dzejiskā, mītiskā tēlainībā un publicistiskā kaismē» - tā pa Andreju Eglīti raksta literatūras zinātnieks Ilgonis Bērsons. Andreja Eglīša dzīvē un dzejā koncentrējušies visas latviešu tautas traģiskie likteņi pusgadsimta garumā.

Koncertprogrammā Andreja Eglīša dzeja izskanēs I.Arnes, L.Garūtas, P.Vaska, S.Mences, Ē.Ešenvalda kora mūzikā vīru kora «Ķekava», LU Fizikas un matemātikas fakultātes jauktā kora «Aura», Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas meiteņu kora «Vivace» un JVLMA sieviešu kora izpildījumā. Koncertā piedalīsies komponiste Ilze Arne, dzeju lasīs aktieris Zigurds Neimanis, soliste Anete Viļuma.

Koncerta apmeklētājiem būs iespēja apskatīt fotogrāfa Pētera Korsaka Andrejam Eglītim veltītu fotogrāfiju ekspozīciju.

Koncertu organizē RKTMC «Mazā ģilde» sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamentu.

Ieeja bez maksas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu