Izdota grāmata par trimdas diriģentu Imantu Mežaraupu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgādā «Jumava» iznāk Luānas Loinertes grāmata «Filadelfija. Imants Mežaraups – dzīvē un mūzikā». Grāmata ir biogrāfisks vēstījums par komponistu, diriģentu, pedagogu un ērģelnieku Imantu Mežaraupu laikabiedru atmiņās.

Imants Mežaraups, spēcīga un spilgta personība, dzimis Filadelfijā, ASV, 1958. gada 10. oktobrī. Uz dzīvi Latvijā pārcēlās 1996. gadā, strādāja kā pedagogs Latvijas Mūzikas akadēmijā un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas vidusskolā. Pēc četriem Latvijā pavadītiem gadiem viņš vēl kādu laiku dzīvoja un strādāja par pedagogu ASV, Vilmingtonas Kvēkeru skolā, bet kopš 2003. gada atgriezās Latvijā uz pastāvīgu dzīvi, dāvājot tēvu zemei savu talantu. Strādāja Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā, Rīgas Doma kora skolā, Talsu mūzikas skolā, kā arī bija Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes kora «Amenda» diriģents un ērģelnieks.

Foto: Publicitātes

Vairāki simti Latvijas jauno mūzikas profesionāļu atceras Imantu Mežaraupu kā ārkārtīgi zinošu un daudzpusīgu pedagogu, atraktīvu un harizmātisku personību. Mūziķi, orķestri un ansambļi izpilda viņa kompozīcijas, kurās savijas intelektuālā un emocionālā stīga. Vairākiem trimdas latviešu koriem ASV un Talsu evaņģēliski luteriskās draudzes korim «Amenda» Imants Mežaraups palīdzēja sasniegt augstāku profesionālās meistarības pakāpi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu