Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā viesosies dzejnieks Guntars Godiņš

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā 21. novembrī plkst.18 notiks Guntara Godiņa dzejas un atdzejas vakars «Rīts uzzīmē mūsu sejas…», informēja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Pasākumā Godiņš stāstīs par savu atdzejotāja pieredzi un vārdu interpretācijas iespējām, tulkojot stilistiski atšķirīgus darbus. Skanēs somu un igauņu tautasdziesmas, kā arī Godiņš lasīs Heli Lāksonenas, Jāna Kaplinska, Artura Alliksāra, Ilmāra Lābana, Haso Krulla, Contras jeb īstajā vārdā Margusa Konula un citu literātu dzejoļus.

Godiņš ir dzejnieks, atdzejotājs un viens no aktīvākajiem tulkotājiem no igauņu un somu valodas. Latviešu valodā mākslinieks izdevis piecus dzejoļu krājumus, kā arī atsevišķas dzejas izlases angļu, igauņu un zviedru valodā. Godiņa dzejoļi publicēti dzejas antoloģijās un žurnālos norvēģu, lietuviešu, somu, franču, taju un citās valodās. Viņš ir atdzejojis un tulkojis vairāk nekā 50 dzejas, prozas un bērnu grāmatas.

Par tulkojumiem dzejnieks saņēmis daudzus apbalvojumus, dažus no tiem vairākkārt - Igaunijas Kultūrkapitāla gada prēmiju, Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Tulkotāja balvu, Latvijas literatūras gada balvu, Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā, Ojāra Vācieša balvu un daudzas citas. Saņēmis arī Igaunijas, Somijas un Ziemeļvalstu apbalvojumus par šo zemju kultūras un literatūras popularizēšanu Latvijā.

Pasākums ir daļa no muzejā līdz 5.decembrim aplūkojamās Somijas dizainera Tapio Virkalas darbu izstādes «Dzeja stiklā, porcelānā un sudrabā».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu