«Lietusdārzs» izdod Cielēnas grāmatu «Pētera vaigi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Apgāds «Lietusdārzs» laidis klajā izdevumu maziem un lieliem pasaku mīļotājiem - rakstnieces Māras Cielēnas un mākslinieces Gundegas Muzikantes grāmatu «Pētera vaigi», informē izdevēji.

Tajā rodamas deviņas pasakas, kuras ir reizē ikdienišķu un kosmisku brīnumu pilnas. Cimda raksts grib nevis atkārtot tradicionālo gaitu, bet kļūt moderns, puikas vaigi aiz aukstuma nokrīt un aizripo nezin kur, piparkūku formiņas nolemj iet budēļos un pabaidīt cilvēkus, Ziemassvētki vasarā, kad makšķernieks tos grasās likt uz āķa, paslēpjas riekstā un vēlāk netiek laukā...

Nopietnība un smiekli šajos tekstos un zīmējumos ir neatdalāmi saistīti, apliecinot abu grāmatas radītāju neierobežoto fantāziju un rosinot lasītājus ik teikumā atklāt pasauli atkal no jauna.

Katra pasaka ir burvīgs pārsteigums, dāvana lasītāja prātam un sirdij. Grāmatas teksts un ilustrācijas ir tik bagātīgi, ka tā noderēs gan daudziem ģimenes kopā būšanas vakariem, gan netraucētas vienatnes stundām.

Foto: Publicitātes

Pasakas vēsta par mums katram tuvu un pazīstamu pasauli – mājām, mežu, pilsētu, atklājot, cik tā dziļa, aizraujoša un svarīga. Grāmatu noslēdz pasaka, kurā darbības vieta ir pavisam šaura: astoņas tasītes stāsta katra savu piedzīvojumu. Lūk, cik viens no tiem ir vērienīgs:

«Manī iegāzās Visa Pasaule,» teica tasīte Augustīna. «Bladāc!»

Klausītājas salēcās un ietinkšķējās.

Augustīna turpināja.

«Likās, ka Pasaule neprot peldēt. Es tūlīt viņu izvilku no kafijas un nosusināju ar salveti. Pasaule izskatījās sabozusies, bet neko neteica. Es arī neuzmācos ar jautājumiem. Ļāvu, lai viņa apžūst un atvelk elpu turpat man blakus.»

«Vai tu tajā brīdī juti kaut ko īpašu?» apvaicājās Emma.

«Jā, kaut ko ļoti īpašu,» atbildēja Augustīna. «Prieku.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu