Pieprasītāko grāmatu topā dominē Račko un Račs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pagājušā gada pieprasītāko grāmatu topā, apkopojot vadošo grāmatnīcu datus, pirmo reizi ierindojusies dzejoļu grāmata - mūziķa un izdevēja Guntara Rača «365 1. daļa», kuras saturs tiek publicēts arī internetā. Ar Raču sīvi konkurē jaunā autore, stomatoloģe Karīna Račko. Viņas erotiskais romāns «Saplēstās mežģīnes» ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem romāniem, 1. janvārī vēsta LNT Ziņas.

«Esmu ļoti patīkami pārsteigts. Un, lai arī pieprasītākā nenozīmē, ka tā ir arī labākā, tik un tā esmu bezgala gandarīts, jo to neviens no mums nebija gaidījis. Ļoti ceru, ka mani amata brāļi nevis skaudīs, bet uztvers to kā pozitīvu ziņu, jo tā vai citādi esmu lasītājus pievedis tuvāk dzejas plauktiem grāmatnīcās,» tā šo savu panākumu komentē Račs. «Tajos ir daudz labas un vēl nenovērtētas latviešu dzejas. Tāpat ceru, ka šis notikums dos vairāk drosmes grāmatu izdevējiem kādreiz arī bez Kultūrkapitāla fonda dotācijām ieguldīt jaunos dzejniekos, dodot tiem iespēju publicēties. Bet mana grāmata sākās ar manu apņemšanos katru dienu uzrakstīt vienu dzejoli un publicēt to savā Facebook profilā. Un es to arī izdarīju, pats tagad nesaprotu, kā to varēju paveikt, jo vairākas reizes jau biju gatavs padoties, bet cilvēku atsaucība neļāva pievilt daudzos sekotājus, kam tas jau bija kļuvis par ieradumu, katru vakaru izlasīt manas rindas, apspriest, dalīties un pārdomāt. Izdot grāmatu fiziski sākotnēji nemaz nebija manos plānos, bet esmu gandarīts, ka tomēr to izdarīju.»

Arī grāmatu tirgotāji ir pārsteigti. «Šogad ir tāds fenomens – pat top 20 nav iekļāvies neviens tulkojums. Ir tikai latviešu autoru darbi. Un tas priecē. Es domāju, ka varbūt kāda kļūda, – bet nē, tiešām. Ir mūsu autori – Ikstena, Puče, Manfelde, Kota – gada garumā tikai latviešu autoru darbi,» saka grāmatu nama «Valters un Rapa» valdes locekle Iveta Ozola.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu