Atkārtotā izdevumā iznāk savulaik Stāmerienā dzīvojoša itāļa romāns «Gepards»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jumava.lv

Apgāds «Jumava» atkārtoti izdevis Džuzepes Tomazi di Lampedūzas (Giuseppe Tomasi di Lampedusa) romānu «Gepards» (Il Gattopardo), kas tapis sadarbībā ar Dantes Aligjēri biedrību Latvijā.

Džuzepe Tomazi di Lampedūza (1896–1957) - itāliešu rakstnieks, pēdējais senas aristokrātu dzimtas pārstāvis. Vairākus mūža gadus pavadījis Latvijā, Stāmerienas muižā. Bijis precējies ar tās īpašnieci baronesi Aleksandru fon Volfu.

«Gepards» ir daļēji autobiogrāfisks romāns par kādreiz dižu dzimtu gadsimtu mijā, «Dievu mijkrēslī», kad sensenās vērtības tiek strauji nomainītas pret citām un pa varas gaiteņiem soļo jauni ļaudis. Reizē tas ir stāsts par mazu, lepnu tautu, kura daudzus gadsimtus pavadījusi citu tautu ēnā.

Foto: jumava.lv

Šo «Geparda» izdevumu bagātina autora audžudēla Džoakīno Lancas Tomazi priekšvārds, pētnieces Ievas Lecinskas ievadvārdi un Dantes Aligjēri biedrības Latvijā mākslinieku ilustrācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu