Ķīpsalā atklātas izstādes «Skola» un «Latvijas Grāmatu izstāde»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 23. februārī, Ķīpsalā atklātas izstādes «Skola 2018» un «Latvijas Grāmatu izstāde 2018», kas, kā plānots, pulcēs tūkstošiem izglītības iespēju meklētāju un grāmatu lasītāju. Aplūko foto no izstādes atklāšanas!

Izstādē «Skola 2018» interesenti var iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām. Savukārt saistībā ar grāmatu izstādi trīs dienu garumā Ķīpsalā vienlaikus darbosies piecas notikumu vietas - «Lielā skatuve», «Rakstnieku viesistaba», «Jautrā lasītava», «Uzvediba.lv» darbnīcas un «Grāmatu maiņas punkts». 24. februārī plānota Latviešu detektīvu autoru saruna, savukārt izstādes noslēguma dienā notiks Viktora Šklovska grāmatas «Sentimentāls ceļojums. Atmiņas, 1917 - 1922» atvēršana.

«Rakstnieku viesistabā» izstādes apmeklētāji varēs aprunāties ar iemīļo grāmatu autoriem un iegūt viņu autogrāfus. Šogad tajā viesosies dzejniece Māra Zālīte, žurnāliste Dace Judina, latgaliešu dzejnieks ar pseidonīmu Raibīs, modes un stila lietpratēja Žanna Dubska, arhitekts Juris Monvīds Skalbergs un citi.

«Jautrajā lasītavā» varēs satikt bērnu grāmatu autorus un varoņus, piemēram, Koko un Riko, Rūbiju, mazo Mulu, kā arī pūķi Kokosriekstu. Bērni varēs spēlēt attīstošās spēles, piedalīties konkursos, iepazīties ar galda kultūras principiem Irmas Kalniņas labo manieru meistarklasē, mācīsies izprast naudu un noskatīsies leļļu teātra izrādi.

«Grāmatu maiņas punktā» būs pieejamas vairāk nekā 4000 grāmatu, tostarp bilžu un pasaku grāmatas bērniem, mākslas grāmatas, nozaru un uzziņu literatūra, latviešu un krievu daiļliteratūra, kā arī grāmatas dažādās svešvalodās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu