Hāgenskalna komūnā Amandas Aizpurietes dzejas autorvakars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

29. martā plkst. 19 Hāgenskalna komūnā (Nometņu iela 49) notiks dzejnieces un tulkotājas Amandas Aizpurietes 62. dzimšanas dienas atzīmēšanas pasākums, kurā Aizpuriete uzstāsies ar dzejas lasījumu, pastāstot arī par dzejoļu tapšanas vēsturi un būs gatava atbildēt uz publikas jautājumiem. Pēc dzejas lasījuma uzstāsies dziesminieks Jānis Cirvelis, kas atskaņos vairākas dziesmas ar Amandas Aizpurietes vārdiem.

Amanda Aizpuriete (1956) ir septiņu latviešu valodā izdotu dzejas krājumu autore un viņas darbi ir tulkoti vismaz četrpadsmit valodās. Studējusi filoloģiju un filozofiju Latvijas Universitātē, kā arī literatūru M. Gorkija institūtā Maskavā. Tulkojusi no krievu, vācu un angļu valodām, tai skaitā Annas Ahmatovas, Georga Trākla, Josifa Brodska, Nikolaja Gumiļava dzeju, kā arī Kena Kīzija «Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu», Džona Apdaika «Īstvikas raganas», Franca Kafkas «Procesu» un citus romānus. Vācu valodā izdotas trīs Aizpurietes dzejas grāmatas, 1999. gadā saņēmusi Bavārijas mākslas akadēmijas Dzejas balvu. Par labākajiem dzeju krājumiem saņēmusi Dzejas dienu balvu (2000) un Ojāra Vācieša balvu (2013), savukārt par labāko atdzejojumu (Annas Ahmatovas dzeas izlase 2003. gadā) saņemta Literatūras gada balva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu