Durvis apmeklētājiem ver Leipcigas grāmatu tirgus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Leipcigas grāmatu tirgus ceturtdien ver savas durvis apmeklētājiem, kuru skaits, domājams, sasniegs 300 000. Pasākums, kurā galvenā uzmanība šogad pievērsta Rumānijai, oficiāli tika atklāts trešdien, taču ceremoniju aizēnoja protesti pret labā spārna izdevniecību klātbūtni Leipcigas grāmatu tirgū. Demonstrācijā piedalījās aptuveni 400 cilvēki.

Pasākuma organizatori aizstāvēja labējo izdevniecību piedalīšanos, norādot, ka tām ir visas tiesības šeit atrasties, ja tās nav pārkāpušas likumu. Organizatori uzsvēra, ka Leipcigas grāmatu tirgus iestājas par brīvību un viedokļu dažādību.

Leipcigas grāmatu tirgus, kas ir otrais lielākais šāds pasākums Vācijā aiz Frankfurtes grāmatu izstādes, norisināsies līdz svētdienai. Pasākumā piedalās 2600 dalībnieki no 48 valstīm.

Paralēli grāmatu tirgum apmeklētājiem būs iespēja piedalīties arī festivālā «Leipzig liest» («Leipciga lasa») un grafisko romānu gadatirgū «Manga Comic Con».

Pēdējos gados Vācijā krītas grāmatu lasītājus skaits, bet finansiāli to līdzsvarojuši aktīvākie lasītāji, iegādājoties arvien dārgākas grāmatas.

Taču nozare uztver šo situāciju ļoti nopietni, atzinis Vācijas Izdevēju un grāmatu tirgotāju asociācijas pārstāvis.

Rumānija, kurai šogad Leipcigas grāmatu tirgū atvēlēta īpaša uzmanība, plāno prezentēt 40 rumāņu autoru darbu tulkojumus vācu valodā. Parasti Rumānija prezentē tikai trīs vai četras grāmatas, kas pārtulkotas vāciski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu