Andreja Upīša muzejā vācu stāstnieka Norberta Kobera meistardarbnīca

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

30. aprīlī plkst. 10.00 Andreja Upīša muzejā Rīgā (Brīvības ielā 38-4) stāstniekiem un citiem interesentiem, kuriem mutvārdu stāstīšana ir neatņemama profesionālās dzīves sastāvdaļa, notiks meistardarbnīca – tā būs iespēja pilnveidot savas stāstīšanas prasmes un iegūt informāciju par stāstnieku apmācību. To vadīs stāstnieku akadēmijas «Goldmund» (Minhene) dibinātājs un vadītājs Norberts Kobers, harizmātisks stāstnieks un stāstnieku treneris jau vairāk nekā 20 gadus.

Norberts Kobers dzimis 1969. gadā Austrijā. Studējis ekonomikas vadības zinātnes un strādājis par komunikācijas treneri dažādos uzņēmumos, mācījis naratīvo pedagoģiju skolotāju izglītības kursos, 2009. gadā aizstāvējis doktora disertāciju «Mutvārdu stāstīšanas mākslas prasme» (Die Könnerschaft mündlicher Erzählkunst). Ir autors grāmatai «Jā, protams! Es stāstu brīvi» (Ja, natürlich! Ich erzähle frei, 2012). Kopš 2002. gada Kobers ir profesionāls skatuves stāstnieks. Viņa interešu lokā ir arī ekoloģiskā kustība un dzīvesstāsti, viņš ir vāciski runājošo biogrāfu apvienības biedrs.

2000. gadā Kobers Minhenē izveidoja stāstnieku akadēmiju «Goldmund», un līdz šim ir tās vadītājs un iedvesmotājs. Akadēmija nodarbojas ar mutvārdu stāstīšanas prasmes izkopšanu dažāda apjoma kursos, darbnīcās un semināros pieaugušajiem un bērniem. Akadēmija ir izveidojusi plašu, aktīvi praktizējošu stāstnieku kopienu, kas piedalās sociālos projektos, organizē Minhenes stāstnieku dienas, stāstnieku kafejnīcas un citas aktivitātes, publicē grāmatas un mācību līdzekļus stāstniekiem.

goldmund-erzaehlakademie.de

No 2006. līdz 2008. gadam Kobers vadīja Eiropas Savienības pieaugušo izglītības programmas «Grundvig 2» projektu «Pieaugušo stāstītprasmes attīstība – eiropeisks skatījums». Latvijas stāstniekiem dalība šajā projektā deva iespēju pirmo reizi iepazīties ar stāstniecību citās Eiropas zemēs, īpaši Vācijā un Skotijā, izveidot Kurzemes stāstnieku kopienu un iesākt festivālu «Ziv zup». Sadarbība turpinājās arī vēlāk – Kobers viesojies ar lekciju Latvijas Universitātē, akadēmijas audzēkņi piedalījušies stāstnieku festivālos, stāstnieku konferencē un citās stāstnieku aktivitātēs Latvijā.

Nodarbības meistardarbnīcā notiks vācu valodā ar tulkojumu latviski. Darbnīcas norise iespējama, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvijas stāstnieku asociācijas un Memoriālo muzeju apvienības atbalstam. Pieteikšanās līdz 26. aprīlim, rakstot uz e-pastu 1859@inbox.lv vai zvanot uz tel. nr. 29125869. Ieejas maksa – 2,00 €.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu