Miris viens no ASV 20. gadsimta dižākajiem rakstniekiem Filips Rots

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

85 gadu vecumā miris ebreju izcelsmes amerikāņu rakstnieks Filips Rots, kurš tiek uzskatīts par vienu no savas paaudzes izcilākajiem ASV rakstniekiem, ziņo Savienoto Valstu mediji.

Žurnāls «The New Yorker» pirmais ziņoja par Rota nāvi, un laikraksts «The New York Times», atsaucoties uz rakstnieka tuvu draugu, apstiprināja, ka Rots ir aizgājis mūžībā.

1998. gadā Rots saņēma Pulicera balvu par romānu «American Pastoral» («Amerikāņu pastorāle»).

Rakstniekam vairāk nekā 50 gadus izdevās uzturēt ražīgu savu literāro karjeru gan kvalitātes, gan kvantitātes ziņā, kā to liecina viņa politiskā triloģija, ko veido romāni «American Pastoral» (1997. gads), «I Married a Communist» (1998. gads) un «The Human Stain» (2000. gads).

Rots savā mūžā ieguvis lielāko daļu augstāko apbalvojumu literatūras jomā, taču Nobela balva literatūrā viņam gājusi secen.

Rots dzimis 1933. gadā Ņuarkā, Ņūdžersijā. Viņa vecvecāki bija Eiropas ebreji, kas ieradās ASV līdz ar 19.gadsimta imigrācijas vilni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu