Jauns rekords - "Maxima" izcepusi vairāk nekā tonnu smagu torti

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

17.augustā veikalā "Maxima" tika izcepta Latvijā lielākā līdz šim pagatavotā torte – tās svars bija 1066 kilogrami. "Maxima" konditori torti izgatavoja par godu uzņēmuma „Maxima Latvija” 10 gadu jubilejai, un tā tika prezentēta vēsturiski pirmajā „Maxima XXX” veikalā Rīgā, A.Deglava ielā 67. Ar gardo torti tika cienāti visi veikala apmeklētāji, bet lielākā kūkas daļa tika nogādāta projekta „Paēdušai Latvijai” ģimenēm.

Varenais biskvīta, ievārījuma un putukrējuma darinājums pārspējis līdzšinējos lielākās tortes rekordus Latvijā. Torte tika būvēta trīs stāvos uz speciāli izveidotas konstrukcijas, sasniedzot nepilnu 2 metru augstumu, savukārt tortes apakšējā stāva malas garums sasniedza 3,6 metrus.

Milzīgās tortes sagatavošanā izmantoti 90 kilogrami miltu, 127 kilogrami cukura, 3800 olu, 520 kilogrami putukrējuma, 175 kilogrami ievārījuma un 103 kilogrami ogu. Lai izceptu, sagatavotu un izdekorētu torti, 15 veikala „Maxima” konditoriem bija nepieciešamas vairāk nekā 24 stundas.

"Šajos desmit gados, kopš „Maxima Latvija” strādā Latvijā, pavisam pārdoti 10 miljoni kilogramu toršu, un, ja tā parēķina, ar šīm tortēm pietiktu, lai slavenais Karlsons nosvinētu 625 tūkstošus dzimšanas dienu," norāda „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš.

Tāpat šajos 10 gados pārdoti 85 miljoni kilogramu desu, kas būtībā nozīmē, ka katram Ķīnas iedzīvotājam ir sanācis vismaz pa vienai desiņai. Savukārt, ja vienā rindā saliktu visus 350 miljonus maizes klaipu, kas šajos gados pārdoti "Maxima" veikalos, varētu divas reizes apjozt zemeslodi.

„Priecājamies, ka veikalu tīkls "Maxima", atzīmējot desmito dzimšanas dienu Latvijā, pārsteigumu sagādājis ne tikai apmeklētājiem, bet arī saviem ilggadējiem partneriem – labdarības organizācijām „Ziedot.lv” un „Latvijas Samariešu apvienībai”, lielāko daļu tortes dāvinot projekta „Paēdušai Latvijai” krīzes skartajām ģimenēm visā Rīgas reģionā,” informē „Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

Ar „Latvijas Samariešu apvienības” palīdzību torte tiks nogādāta vairāk nekā 2000 cilvēkiem, kuri patlaban nonākuši grūtībās un vērsušies pēc palīdzības „Ziedot.lv” dibinātajā pārtikas bankā „Paēdušai Latvijai”. Gandrīz 100 kilogramu kūkas tiks nogādāti arī uz starptautisko daudzbērnu ģimeņu salidojumu, kuru organizē „Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrība”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu