Ķīniešu zemnieki būvē «Transformeru» robotus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kamēr Ķīnu pāršalcis filmas «Transformers» («Transformeri») popularitātes vilnis, vairāki zemnieki no Šaņduņas provinces uzbūvējuši kinolentē redzamajiem līdzīgus robotus no automašīnu detaļām.

Jūnijā iznāca režisora Maikla Beja jaunākā filma «Transformers: Age of Extinction» («Transformeri: Iznīcības laikmets»), kas ir franšīzes ceturtā daļa. Trīs nedēļu laikā no biļešu pārdošanas ķīniešu kinoteātros ieņemti 300 miljoni ASV dolāru (222 miljoni eiro).

Vairāki ķīniešu zemnieki sākuši no vecām auto detaļām veidot 15 metrus augstus robotus, kuru cena sasniedz aptuveni 16 000 dolāru (11 800 eiro). Visbiežāk tos iegādājas lielveikalu un dzīvojamo māju dekorēšanai.

«Kad izveidots karkass, visas detaļas tiek sametinātas un saliktas pēc plāna. Vēlāk mēs tās notīrām un nokrāsojam. Krāsas izvēlamies un sajaucam mēs paši,» laikrakstam «Wang Shizun» sacīja Vans Šidzuņs.

Filma «Transformeri: Iznīcības laikmets» dažādiem līdzekļiem tika padarīta pievilcīga Ķīnas tirgum. Tajā redzami Ķīnā ražotas automašīnas, kā arī vairākas ainas uzņemtas Honkongā. Ar realitātes šova palīdzību tika atlasīti vairāki filmas aktieri.

Kādā ainā ķīnietis piekauj ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģentu.

Kā jau ziņots, pagājušogad Ķīna kļuva par otro lielāko filmu tirgu pasaulē.

Pēc vairāku gadu ilguša spiediena Ķīna 2012.gadā piekrita palielināt ASV filmu skaitu, ko atļauts gada laikā rādīt valstī, no 20 līdz 34.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu