«Hello Kitty» dodas kosmosā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japāņu multiplikācijas varone «Hello Kitty» 40. gadadienu svin ar ceļojumu kosmosā. «Hello Kitty» figūriņa nelielā satelītā riņķo ap Zemi. Tas ir valdības finansēts projekts ar mērķi piesaistīt privātos uzņēmumus kosmosa industrijas apguvei.

«Hello Kitty» figūra novietota pie satelīta loga, pa kuru redzama Zeme.

Fani aicināti iesūtīt īsus ziņojumus, kas tiks attēloti uz ekrāna virs četrus centimetrus augstās rotaļlietas, norāda kompānija «Sanrio». Uz tā pārraidāmas ziņas angļu un japāņu valodā, kuru garums nepārsniedz 180 zīmes.

«Tas var būt ziņojums, ko no kosmosa vēlies nosūtīt īpašam cilvēkam, bet tas var būt arī kas vispārīgāks,» piektdien sacīja «Sanrio» runasvīrs.

Satelīts jūnijā tika palaists no Krievijas.

«Hello Kitty» tēls pirmoreiz tika izmantots Japānā 1974.gadā uz meiteņu maciņa. Kopš tā laika «Hello Kitty» uzradušies fani visā pasaulē un tā redzama uz desmitiem tūkstošu dažādu produktu, sākot ar rokassomiņām un beidzot ar lidmašīnām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu