Saderējuši zviedru zinātnieki pētījumos atsaucas uz Dilana dziesmām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pieci zviedru zinātnieki noslēguši derības par to, kurš savos pētījumos ievietos vairāk atsauču uz amerikāņu mūziķa Bona Dilana dziesmām. Viņi izdevuši zinātniskās publikācijas ar tādiem nosaukumiem kā «The Times They Are A-Changing» («Laiki, tie mainās») un «Tangled Up In Blue: Molecular Cardiology In The Post-molecular Era» («Sapinies zilgmē: Molekulārā kardioloģija postmolekulārajā ērā»).

Pieci zinātnieki savā starpā sacenšas, kuram izdosies publicēt visvairāk rakstu ar atsaucēm uz Dilana populārajām dziesmām. Pārējie izmaksās uzvarētājam vakariņas kādā Stokholmas restorānā.

Derības aizsākās 1997.gadā, kad divi Karolinska institūta profesori publicēja rakstu par vēdera uzpūšanos ar nosaukumu «Nitric Oxide and inflammation: The answer is blowing in the Wind» («Slāpekļa oksīds un iekaisums: Atbilde ir vēja pūtienā»).

«Blowin' In The Wind» ir Dilana dziesma, kas izdota 1962. gadā.

Ar laiku nelielajai zinātnieku grupiņai pievienojās vēl trīs citi dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu