Vai tiešām melnus kaķus jāglābj no sātanistu nagiem? (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāda dzīvnieku patversme Ungārijā īpaši sargā melnos kaķus, kas ap Helovīna laiku esot sevišķi pieprasīti. Noasa šķirsta fonda patversmes Budapeštā pārstāvji saka, ka pie tā esot vainojami sātana pielūdzēji. «Diemžēl kaķi ir vajadzīgi sātanistiem, kuri tos izmanto seansos un upurēšanas rituālos Helovīna laikā,» pavēstīja dzīvnieku patversmes pārstāve Kinga Šneidere.

Katru gadu oktobrī patversme saņem daudzus zvanus ar jautājumu, vai tajā ir melni kaķi, kam tiek meklēti jauni saimnieki.

«Mēs zvanītājiem sakām, ka neatdosim nevienu kaķi laikā no oktobra vidus līdz novembra vidum,» viņa stāsta. «Viņi tā arī nekad neatzvana.»

Helovīns kopš seniem laikiem tiek uzskatīts par Visu svēto dienas priekšvakaru. Šajā vakarā cilvēki pārģērbjas par ļauniem gariem, spokiem, raganām, miroņiem un citiem mošķiem, apmeklējot kaimiņus un lūdzot saldumus. Helovīns ir cēlies no ķeltu svētkiem «Šamhaina», kas nozīmē «vasaras beigas».

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu