Indijā atlaiž ierēdni, kurš 24 gadus nav bijis darbā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Beidzot atlaists Indijas valdības ierēdnis, kurš pēdējoreiz atnāca uz darbu pirms 24 gadiem, ceturtdien paziņojuši valdības pārstāvji.

Centrālā Sabiedrisko darbu departamenta galvenais inženieris A.K.Verma nav nācis uz darbu kopš 1990.gada decembra. Ierēdnis «prasīja atvaļinājuma pagarinājumu, kas viņam netika piešķirts, un pēc tam neklausīja aicinājumam ierasties darbā», teikts valdības paziņojumā.

Lai arī 1992.gadā tika atzīts, ka Verma «apzināti izvairās no darba pienākumu veikšanas», valdība oficiāli atlaidusi ierēdni tikai pēc vairāk nekā 20 gadiem.

Pilsētas attīstības ministrs Venkaija Naidu iejaucās, lai panāktu Vermas atlaišanu.

Indijas ierēdniecība iemantojusi bēdīgu slavu paviršā darba, lēnās strādāšanas un birokrātiskuma dēļ. Valsts darba likuma dēļ ir ļoti grūti atlaist darbiniekus.

Premjerministra Narendas Modi valdība cenšas mainīt ierēdņu darba kultūru. Ministri veic iepriekš neizziņotas pārbaudes valdības departamentos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu