Lai neaizvainotu ebrejus vai musulmaņus, ierosina neatainot cūkas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lielbritānijas izdevniecība «Oxford University Press» ceturtdien izpelnījusies britu likumdevēju kritiku par ieteikumiem autoriem uz ārvalstīm pārdodamajās bērnu grāmatās izvairīties no cūku un desu atainošanas, lai neapvainotu ebrejus vai musulmaņus. Izdevniecības rekomendācijas nāca gaismā raidorganizācijas BBC radiostacijas diskusijā par izteiksmes brīvību, kas kļuvusi par aktuālu jautājumu pēc Parīzes teroraktiem.

Radio programmas vadītājs nolasīja «Oxford University Press» vēstuli, kurā kādam autoram ieteikts neiekļaut savā grāmatā «cūkas un desas vai jebko citu, ko var uztvert kā cūkgaļas produktu».

«Oxford University Press» preses pārstāvis aģentūrai AFP norādīja, ka izdevniecība pilnībā nav aizliegusi cūkas vai cūkgaļu.

«Mēs sniedzam autoriem vadlīnijas virknē jomu, kas var izraisīt apvainojumus specifiskos tirgos. Tas citu lietu starpā ietver arī padomu par cūku attēlu izmantošanu,» viņš piebilda.

Izdevniecības rekomendācijas izraisījušas asu sabiedrības reakciju Lielbritānijā, kur daudzi bērni iemīļojuši televīzijas seriālu «Peppa Pig».

Konservatīvo parlamenta loceklis Filips Deiviss pauda neizpratni par šādu ieteikumu, norādot, ka

šāds «muļķīgs politkorektums» ir jāizbeidz.

Arī musulmaņu leiboristu parlamenta loceklis Halids Mahmuds izdevniecības vadlīnijas nodēvēja par pilnīgām muļķībām.

Ebreju vadības padomes preses pārstāvis norādīja, ka jūdaisms aizliedz ēst cūkas gaļu, bet neaizliedz minēt šī dzīvnieka vārdu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu