Japānā politiķis pārsteidz vēlētājus ar savu kailfoto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Tuvojoties vietējo pašvaldību un mēru vēlēšanām, Japānas nacionālistu politiķis Teruki Goto pārsteidzis vēlētājus ar kolorītu plakātu, kurā redzams pilnīgi kails. Plakātā politiķis virs galvas pacēlis samuraju stila zobenu un viņa plikumus piesedz tikai uzraksts ar viņa vārdu. Fonā redzams Japānas ģerbonis un tradicionālie Japānas karogi ar austošo sauli.

Japāņi svētdien dosies pie vēlēšanu urnām, lai otrajā vēlēšanu kārtā izraudzītos jaunus pilsētu mērus un vietējo pašvaldību locekļus. Nobalsojušo vēlētāju aptaujas pēc pirmās kārtas liecina, ka vadībā izvirzījušies Japānas premjerministra Sindzo Abes valdošās koalīcijas atbalstītie kandidāti.

Priekšvēlēšanu kampaņas Japānā parasti ir ļoti nosvērtas. Kandidātiem atļauts nodrukāt konkrētu skaitu skrejlapu, bet plakāti parasti ir viena tipa portreti ar saukli par labāku nākotni.

Reklāmas Japānā reti kad satur pretrunīgus vēstījumus, līdz ar to Goto reklāma noteikti izceļas uz šī fona.

Tomēr, kā noskaidrojušas amatpersonas, Japānas likumi šādu reklāmu neaizliedz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu