Vīrietis pēc nāves novēl viesmīlei 100 000 dolāru «dzeramnaudu»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ņujorkā dzīvojošs mākslas kolekcionārs pēc nāves novēlējis sava iemīļotākā restorāna viesmīlei 100 000 ASV dolāru (87 600 eiro). 53 gadus vecā Morīna Donohjū-Pītersa neilgi pēc mākslas kolekcionāra Roberta Elsvorta (Robert Ellsworth) nāves saņēma zvanu no viņa advokāta. Viņš teica, ka kolekcionārs esot testamentā viņai «kaut ko» novēlējis.

«Es nebiju neko gaidījusi. Viņš bija ļoti dāsns cilvēks un vienmēr pret visiem ļoti labi izturējās,» viesmīle sacīja par Elsvortu, kurš vairāk nekā 50 gadus apmeklēja «Donohue's» steiku restorānu.

Elsvorts vēlējās, lai novēlēto summu Donohjū-Pītersa dala ar savu 28 gadus veco radinieci Morīnu Beriju.

«Donohue's» atrodas vienā no Manhetenas turīgākajiem rajoniem.

Elsvorts kolekcionēja Āzijas mākslas darbus, kā arī bija pazīstams ar savu dāsnumu. 1986. gadā viņš Metropoles mākslas muzejam ziedoja gleznas 22 miljonu dolāru (19,3 miljonu eiro) vērtībā.

Laikraksts «The New York Post» lēš, ka Elsvorta bagātība esot apmēram 200 miljoni dolāru (175 miljoni eiro).

Donohjū-Pītersa sacīja, ka kolekcionārs esot sadraudzējies ar viņas tēvu neilgi pēc restorāna atvēršanas 1950. gadā. Elsvorts regulāri apmeklējis restorānu un nodibinājis labas attiecības ar Donohjū-Pītersu, kad viņa sāka vadīt restorānu un apkalpot klientus.

«Viņam sejā vienmēr bija smaids. Viņš vienmēr pasūtīja vienu un to pašu ēdienu un dzērienu,» sacīja Donohjū-Pītersa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu