No kapa izzagts šausmu filmu režisora Murnava galvaskauss

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Kapsētā pie Vācijas galvaspilsētas Berlīnes ir nozagts klasiskās vampīru filmas «Nosferatu» režisora Frīdriha Vilhelma Murnava (Friedrich Wilhelm «F. W.» Murnau) galvaskauss, trešdien paziņoja varas iestādes.

Štānsdorfas Dienvidrietumu kapsētas pārvaldnieks Olafs Īlefelts sacīja, ka šī zādzība tika konstatēta pirmdien. Viņš trešdien atzina, ka ir grūti noteikt precīzu zādzības laiku, bet, domājams, tā notikusi laikā no 4. līdz 12. jūlijam.

Nav droši zināms, vai zagļu mērķis bija tieši Murnava mirstīgās atliekas, un apbedījumam kopumā ir nodarīti nelieli postījumi. Blakus Murnavam ir apbedīti divi viņa brāļi, kuru kapavietas nav aiztiktas.

Policija ir sākusi izmeklēšanu un aicina pieteikties aculieciniekus, kas būtu manījuši ko aizdomīgu šajā kapsētā pēdējo nedēļu laikā.

Murnavs, kurš režisēja 1922. gadā uzņemto mēmo filmu «Nosferatu» pēc Brema Stoukera romāna «Drakula» motīviem, 1931. gadā 42 gadu vecumā gāja bojā autoavārijā Santabarbarā ASV Kalifornijas štatā.

Filma «Nosferatu» ir Murnava slavenākais darbs un tiek uzskatīta par ekspresionisma mākslas meistardarbu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu