Itālijas muzeja apkopēji izsviež atkritumos mākslas instalāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Modernās mākslas galerijā Itālijā apkopēji «satīrījuši» mākslas darbu, ko noturējuši par iepriekšējā vakarā notikušas ballītes atstāto nekārtību. Piektdienas vakarā «Museion» galerijā Bolcāno notika saviesīgs pasākums. Sestdienas rītā muzejā ieradās apkopēji un novāca uz grīdas izmētātās tukšās pudeles, izsmēķus, konfeti, kurpes un apģērba gabalus.

Taču vēlāk izrādījās, ka apkopēji aizvākuši Milānas mākslinieku Goldšmīda un Kiari instalāciju «Mēs šonakt gribējām dejot», kurā ironizēts par 80. gadu Itālijas politiķu elites grandiozajām ballītēm un izšķērdīgo dzīvesveidu.

«Protams, mēs piesakām darbiniekiem neizmest mākslas darbus,» sacīja muzeja kuratore Letīcija Ragaglija. «Mēs tikai lūdzām uzkopt foajē, jo tur notika piektdienas vakara pasākums. Acīmredzot viņi sajauca instalāciju ar foajē.»

Laimīgā kārtā apkopēji sašķiroja «atkritumus» - vienā maisā tika salikts viss salasītais stikls, bet otrā plastmasa. Apkopēji apjauta savu kļūdu, pirms bija paspējuši maisus izmest.

«Mēs mēģināsim to salikt atpakaļ, izmantojot fotogrāfijas,» solīja Ragaglija.

Tā nav pirmā reize, kad modernās mākslas darbs nonācis atkritumos. Pagājušogad Bari apkopēju firmai par izstādei paredzētu mūsdienu mākslas darbu izmešanu atkritumos tika piestādīts rēķins 10 000 eiro apmērā. Kompānijas «Chiarissima» pārstāvis Lorenco Roka sacīja, ka darbiniece esot «tikai darījusi savu darbu», izmetot uz grīdas izmētātās cepumu drupačas, kartonu un avīzes, kas bijuši daļa no mākslas darba.

2001. gadā no Londonas izstādes tika aizvākta britu mākslinieka Demjena Hērsta alus pudeļu, kafijas tasīšu un izsmēķiem pārpildītu pelnu trauku kolekcija. Savukārt 2004. gadā Teita galerija atbrīvojās no vācu mākslinieka Gustava Mecgera maisa ar papīriem un kartonu, kas bija daļa no instalācijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu