Indijā Džeimsa Bonda filmā cenzē skūpstīšanās ainas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Lai Indijas kinoteātros varētu izrādīt jauno Džeimsa Bonda sērijas daļu «Spectre» («007: SPEKTRS»), filmu sertificēšanas komisija likusi uz pusi saīsināt ainas ar skūpstīšanos, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Indijas Centrālās filmu sertifikācijas valdes lēmumu nopēlis tās loceklis Ašoke Pandits. Viņš valdes vadītāju Paladžu Nihalani kritizējis par piesliešanos konservatīvajam Indijas premjeram Narendram Modi.

««Spectre» ir starptautiski novērtēta filma, taču Paladžs Nihalani atkal visu izbojājis, uzspiežot savu domu gājienu,» Pandits sūkstās tviterī. «Nihalani rīcība nav manas izvēles atspoguļojums. Es to uzskatu par ņirgāšanos par režisora brīvību.»

Pandits norādīja, ka Nihalani pats ieviesis «vulgaritāti» Indijas kino, taču tagad «lasa sprediķus režisoriem».

Filmai «Spectre» Indijā piešķirts «U/A» sertifikāts. Tas nozīmē, ka bērni līdz 12 gadu vecumam filmu drīkst skatīties vecāku pavadībā.

Cenzori likuši saīsināt četras ainas, kurās britu aktiera Daniela Kreiga spēlētais Bonds savaldzina aktrišu Leas Seidū un Monikas Belluči varones.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu