Pāvests Francisks izdevis rokmūzikas albumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūzikas straumēšanas pakalpojumā «Deezer» iznācis pāvesta Franciska rokmūzikas albums. Albumā «Pope Francis: Wake Up!» ir 11 reliģiskas dziesmas mūsdienu komponistu un mūziķu interpretācijā. Tajā dzirdama Romas katoļu baznīcas galvas balss - fragmenti no viņa svarīgākajām uzrunām četrās valodās. Pāvests albumā pievēršas filozofisku un ētisku problēmu šķetināšanai.

«Pirmoreiz noklausoties rodas sajūta, ka termins «rokmūzika» lietots visai brīvi,» norāda raidorganizācijas BBC izklaides žurnāliste Či Či Izundu. «Nekas no tā neizklausās pēc roka līdz pat tituldziesmai «Wake Up! Go! Go! Forward!», kas ieturēta 80. gadu rokmūzikas tradīcijās.»

«Albuma pirmā dziesma «Annuntio Vobis Gadium Mangum» maigi ieaijā klausītāju ar himnu un pāvesta sveicienu itāļu valodā. Sešas minūtes un 53 sekundes garais skaņdarbs ir ļoti skaists. Nav nekāds pārsteigums, ka viss albums ir godbijīgs. Negaidiet, ka pāvests tajā dziedās. Viņa balss tikai izrunā vārdus,» raksta Izundu.

«Kopumā to ir ļoti patīkami klausīties,» viņa uzsver. «Vismaz tas mani piektdienā nomierināja.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu