Jelgavā jokdari atkal apģērbj studenta skulptūru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @jelgavaLV

Jelgavā konstatēti atkārtoti mēģinājumi uzvilkt mēteli studenta skulptūrai ar strūklaku pie Mītavas gājēju tilta, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce.

Viņa pavēstīja, ka sākotnēji vakar plkst.20.56 Pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) videonovērošanas inspektore pamanījusi, ka Jāņa Čakstes bulvārī pie Mītavas tilta uzstādītajai bronzas skulptūrai «Jelgavas students» uzvilkts mētelis. Pašvaldības policisti mēteli novākuši.

Savukārt jau šodien POIC videonovērošanā atkal tika fiksēts, kā kāda sieviete «Jelgavas studentam» uzliek mēteli, kas pēcāk tika noņemts.

Kā ziņots, bronzas skulptūra un strūklaka «Jelgavas students», kuru veidojis tēlnieks Kārlis Īle, Jelgavā, Jāņa Čakstes bulvārī, pie Mītavas tilta tika atklāta 2013. gada 2. septembrī, uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Skulptūra veidota, iedvesmojoties no neformālas LLU studentu dziesmas, kurā tiek dziedāts: «Ir vakars vēls un lietus līst, pa Jelgavu kāds students klīst...», kas arī tiek uzskatīta par Jelgavas studentu dziesmu.

Īles veidotā 2,25 metrus augstā skulptūra veidota no bronzas. Tēlainais Jelgavas students iemūžināts ejam pa peļķēm, kas veidotas no tērauda, un vasarā, kad iedarbina strūklaku, pa lietussargu tek ūdens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu