Igauņi aicina čurāt dušā!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pissi.ee

Mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi atkal mums soli priekšā! Šoreiz viņiem ienākusi prātā visnotaļ oriģināla ideja, proti, lai ekonomētu dzeramo ūdeni, viņi pilsētvidē izvietojuši plakātu ar aicinājumu čurāt dušā. «Pissi duši all,» vēsta uzraksts igauņu mēlē uz plakāta, kur nofotografēta daiļa modele dušā.

Cilvēki, protams, ir visnotaļ izbrīnīti par šādu iniciatīvu. Taču, ja ielūkojamies reklāmas kampaņas mājas lapā «www.pissi.ee», tad daudz kas top skaidrs.

Katru reizi, kad mēs podā nolaižam ūdeni, tiek izniekoti līdz pat desmit litri dzeramā ūdens. Tāpēc, ja katrs no mums reizi dienā savas mazās vajadzības nokārtotu dušā, kad ūdens jau tāpat līst mums virsū, gada griezumā ir iespējams ietaupīt līdz pat 3000 litriem ūdens. Ja ģimenē ir divi cilvēki, tad attiecīgi līdz pat 6000 litru, bet ja trīs - 9000 litru dzeramā ūdens.

Foto: pissi.ee

Ja visi igauņi reizi dienā čurātu dušā, tad varētu ietaupīt pat 4 miljardus litru, kas ir pieklājīga ezera izmērs.

Ak šie novatori igauņi!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu