Rembranta gleznu viltojumi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divas 17. gadsimta holandiešu gleznotāja Rembranta gleznas, kuras 25 gadus bijušas eksponētas Portugāles valsts muzejā, izrādījušās viltojumi, trešdien paziņoja muzeja direktore.

Divas eļļas gleznas - gleznotāja pašportretu un viņa drauga portretu - 1944. gadā Faru pilsētas muzejam ziedoja portugāļu diplomāts Amadeu Fereira de Almeida.

Tās muzejā bija izstādītas no 1973. gada līdz 1998. gadam, neskatoties uz šaubām par to autentiskumu, sacīja muzeja direktore Dalja Paulu.

Taču pagājušajā gadā muzejs beidzot atvēlēja līdzekļus gleznu pārbaudei, un eksperti secināja, ka tās nav varējis radīt Rembrants, jo krāsa satur vielas, kas kļuva pieejamas tikai 19. gadsimtā.

112 gadus vecais muzejs, kas atrodas pamēram 300 kilometrus uz dienvidiem no Lisabonas, plāno jūlijā apskatei atkal izlikt viltoto Rembranta pašportretu par godu gleznotāja dzimšanas 400. gadadienai.

Muzejā atrodas vairāki Eiropas 16.-19. gadsimta gleznotāju darbi, kā arī plaša islāma mākslas un romiešu mozaīku kolekcija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu