Mākslas projekta ietvaros Ņujorkas Taimskvērā pulcējas kaili cilvēki

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALBA VIGARAY / EPA

Vairāk nekā 200 kaili vīrieši un sievietes vakar pulcējās Ņujorkas Taimskvērā, lai mākslas projekta «Body Notes» ietvaros nokrāsotu savus ķermeņus un uzsvērtu iecietības un pozitivitātes lomu cilvēku attieksmē pret ķermeņiem, kas nav ideāli, vēsta izdevums «Mirror».

Ielu mākslinieks Endijs Golubs (Andy Golub) žurnālistiem teica: «Cilvēki savu viedokli var izteikt gan ar vārdiem, gan ar saviem ķermeņiem, tāpēc šī viņiem ir iespēja nekautrējoties parādīt, kādi viņi ir, un rosināt citus pieņemt viņus un nenosodīt, ja viņu ķermeņi nav ideāli.

No vienas puses tā varētu šķist bērnišķīga un nenozīmīga akcija, tomēr kailums un krāsas cilvēkus iespaido dziļāk, nekā mēs domājam.»

Redzams, ka apkārtējie cilvēki Taimskvērā ar izbrīnu vēro, kā sievietes krāso cita citas ķermeni dažādās krāsās.

«Kāpēc atkailināšanās ir tik skandaloza?» retoriski jautāja Golubs. «Kāpēc ķermeņa atkailināšana bieži izraisa negācijas? Kāpēc daudziem tā ir problēma, kas izpelnās biežu nosodījumu? Mūsu ķermenis taču atspoguļo to, kādi cilvēki mēs esam patiesībā.»

Visi akcijas dalībnieki pasākuma noslēgumā pulcējās kopīgā fotosesijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu