Gaisa akrobāte karājas virs Niagāras ūdenskrituma tikai ar saviem zobiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziņu aģentūra «NBC» vēsta, ka asu izjūtu cienītāja un profesionāla gaisa akrobāte Erendira Valenda ceturtdien pārspējusi sava vīra Nika uzstādīto Ginesa pasaules rekordu un tikai ar savu zobu palīdzību karājusies gandrīz 100 metrus virs Niagāras ūdenskrituma.

Ar helikopteru nogādāta virs ūdenskrituma, Erendira trosē iekarinātā vingrošanas riņķī demonstrēja vairākus akrobātiskus trikus, pirms vairākas sekundes noturējās virs ūdenskrituma tikai ar saviem zobiem, tā sagraujot sava vīra uzstādīto Ginesa pasaules rekordu.

Erendiras vīrs bīstamā priekšnesuma laikā atradās helikopterā un sekoja līdzi visiem nepieciešamajiem drošības pasākumiem. Ņujorkas štata likums paredz, ka akrobātiem, kas vēlas veikt priekšnesumus augstāk par 20 pēdām (aptuveni 6 metriem), ir jālieto drošības jostas. Izņēmums nebija arī Erendira.

Pagājušajā februārī Niks pats kāda priekšnesuma laikā piedzīvoja negadījumu, kad augstu gaisā uz virves centās izveidot astoņu cilvēku piramīdu. Pieci cilvēki nokrita uz zemes un guva traumas, kad kāds no dalībniekiem paslīdēja. Niks, Erendiras vīrs, negadījumā necieta un vēlāk preses konferencē apgalvoja, ka visi pieci akrobāti ir veseli un jau trenējas nākamajam priekšnesumam.

Savukārt Erendiras priekšnesums noritēja nevainojami. Pēc dažādu triku izpildīšanas uz riņķa Erendira pamāja cilvēku pūlim, kas vēroja viņu ar binokļiem un videokamerām, un atgriezās drošībā.

Reportieriem Erendira atklāja, ka priekšnesuma izpildes laikā viņa klausījusies mūziku.

«Es labprāt pavadītu tur augšā visu dienu. Tā tiešām bija brīnišķīga pieredze,» teica Erendira.

Erendira ar akrobātiku nodarbojas kopš piecu gadu vecuma un cer, ka nākotnē varēs veikt vēl kādu priekšnesumu kopā ar vīru, kā arī akrobātiskās prasmes un kaislības cer nodot tālāk saviem bērniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu