Daudzi amerikāņi tic, ka šokolādes pienu iegūst tikai no brūnām govīm

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piekritīsim, ka šokolādes piens ir ļoti garšīgs. Tā pagatavošana neprasa lielas pūles – vienkāršam pienam jāpievieno kakao pulveris un cukurs. Tomēr daudziem šķiet, ka viss notiek vēl vienkāršāk un šokolādes piens tiek iegūts dabiskā ceļā… no brūnām govīm.

«Independent» raksta, ka aptaujā, kurā piedalījās 1000 ASV iedzīvotāji virs 18 gadiem, 48% atbildēja, ka viņiem nav ne jausmas, no kurienes nāk šokolādes piens, bet vairāki bija pārliecināti, ka šokolādes piens nāk no brūnām govīm.

Šokolādes piens ir tik iemīļots, ka 29% no aptaujātajiem izmanto savus bērnus kā ieganstu, lai iegādātos to sev.

Cilvēki mēdz pat šokolādes piena pakām uzskrūvēt sporta dzērienu uzgaļus, lai varētu daudz ērtāk patērēt šo dzērienu.

Šī nav pirmā aptauja, kas atklāj šokējošus faktus par daudzu amerikāņu zināšanām par vienkāršām un mums pašsaprotamām lietām. Pirms kāda laika tika veikta aptauja, kas atklāja, ka viena piektā daļa amerikāņu nezina, ka hamburgerā liek gaļu.

Cecīlijs Aptons, viens no uzņēmuma «FoodCorps» dibinātājiem, žurnālistiem teica: «Pašlaik cilvēkam vairs nav jāriskē ar savu dzīvību, jāmedī, lai tiktu pie pārtikas. Tagad, ja tev vajag pārtiku, tu ej uz veikalu. Mūsu izglītības sistēma neiekļauj sevī mācību par to, kas notiek, pirms pārtika nonāk veikalā. Diemžēl daudziem cilvēkiem nav lielas vajadzības to visu uzzināt.»

Aptons beigās vēl piebilda: «Zināšanas ir spēks. Bez tām mēs nevaram pieņemt pamatotus un kompetentus lēmumus.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu