Veterinārārsti izglābuši ar «balona sindromu» sasirgušu ezīti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Jo Garbutt

Veterinārārsti ar adatas palīdzību no nāves izglābuši kādu ezīti, kuram zem ādas bija sakrājies pārāk daudz gaisa, izraisot tam «balona sindromu,» vēsta izdevums «Metro».

«Ezis, kurš cieta no «balona sindroma» izskatījās teju kā pludmales bumba brīdī, kad tas jūnija sākumā tika nogādāts veterinārajā klīnikā. Sasirgušais ezītis pat nespēja nostāvēt uz visām četrām kājām,» stāsta veterinārās klīnikas darbinieki.

«Balona sindroms» ir ļoti reta parādība. Tās rezultātā zem dzīvnieka ādas sakrājas gāzes, kas nespēj izkļūt ārā, tādēļ vienīgais līdzeklis, kā tikt galā ar šo stāvokli ir cietušā dzīvnieka ādas pārduršana ar adatu. Šo sindromu pārsvarā izraisa kāds ievainojums vai infekcija.

Pašlaik ezītis, ko ārsti nodēvējuši par Montiju, turpina atlabt un pieņemties svarā, mielojoties ar kaķu barību, sliekām un cepumiem. Ārsti lēš, ka Montijs atpakaļ savvaļā būs jau pēc divām vai trīs nedēļām.

Lī Stjuarte, veterinārās klīnikas darbiniece žurnālistiem teica: «Ir milzīga atšķirība kā Montijs izskatījās brīdī, kad viņu atveda uz šejieni un, kā viņš izskatās tagad. Eži, kas sasirguši ar «balona sindromu» ir ļoti reta parādība šeit, tāpēc ir ļoti interesanti vērot, kā Montijs atlabst. Tas būs jauks brīdis, kad Montijs atgriezīsies savvaļā.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu