Notinghilas karnevāls Londonā: košas krāsas, kristāli un spalvas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonā aizvadīts vasaras krāšņākais pasākums - Notinghilas karnevāls. Kā katru gadu, Karību salu tradīciju iedvesmotā gājiena dalībnieki bija ģērbušies košos, kristāliem un spalvām rotātos tērpos. Taču šogad pasākums tika aizvadīts uz skumīgākas nots, pieminot «Grenfell Tower» ēkas ugunsgrēkā bojāgājušos, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Karnevāla pēdējā dienā uz mirkli tika pieklusināta mūzika, lai ar minūti ilgu klusuma brīdi pieminētu «Grenfell Tower» traģēdijas upurus. Domājams, ka postošajā ugunsgrēkā gāja bojā vismaz 80 cilvēki.

Notinghilas karnevāla garā klusuma brīdis tika noslēgts ar spontāniem aplausiem un pateikšanos ugunsdzēsējiem, kuri palīdzēja dzēst degošo ēku.

Notinghilas karnevāls ir lielākais ielu festivāls Eiropā.

«Karnevāla jēga ir jautrībā un aizrautībā, un to esmu atvedusi uz šejieni,» intervijā BBC teica jamaikiešu dziedātāja «Spice», kura uzstājās krāsainajā pasākumā. «Redzu, ka cilvēki labi pavada laiku, un arī es dejoju un labi pavadu laiku. Tāda ir karnevāla būtība.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu