Brīvdienas aiz restēm: Taizemes viesnīca, kas izskatās pēc cietuma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pavadīt nakti svešā valstī aiz restēm un strīpainā pidžamā - tas ir vairuma tūristu ļaunākais murgs. Taču kolorītu izklaižu meklētājiem Bangkokā durvis vērusi jauna viesnīca, kurā numuriņu vietā ir šauras cietuma kameras ar divstāvu gultām un restotām durvīm, vēsta «The Guardian».

Viesnīcā «Sook Station» nakti var pārlaist arī vieninieka kamerā ar smagām metāla durvīm un miniatūru lodziņu, pa kuru var palūkoties laukā uz ielu.

Ilūziju, ka tas ir īsts cietums, izjauc tikai gaisa kondicionieris un bezvadu internets, kam var pieslēgties no jebkuras vietas «cietumā».

«Cilvēkiem nevajag izdarīt noziegumu, lai varētu pieredzēt cietuma dzīvi,» norāda 55 gadus vecais Sitičajs Čaivoraprugs, kurš pirms pusgada atvēra neparasto viesnīcu. Viņa iedvesmas avots bija 1994.gada filma «The Shawshank Redemption» («Bēgšana no Šoušenkas») ar aktieriem Morganu Frīmenu un Timu Robinsu galvenajās lomās.

Kad klienti ierodas viesnīcā, viņiem iedod strīpainu pidžamu un nostāda pie sienas, kur tiek uzņemta viņu «cietuma» fotogrāfija.

Viena nakts viesnīcā maksā 19 līdz 40 eiro. Apmēram puse apmeklētāju ir ārvalstu tūristi, atklāj viesnīcas īpašnieks.

Lai arī daļa viesu neiztur visu nakti neomulīgajā kamerā, viesnīca tomēr neatspoguļo patieso situāciju Taizemes cietumos. Īstajās ieslodzījuma vietās daudzās kamerās tualetes vietā ir vien caurums grīdā un pārpildītajās kamerās ieslodzītie cilvēki spiesti gulēt uz kailas, aukstas grīdas. Viens no Taizemes galvaspilsētā esošajiem cietumiem, kas ironiski iesaukts par Bangkokas «Hilton», slavens ar ieslodzīto vardarbīgajām sadursmēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu